There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Saturday, May 31, 2014

Petikan dari @8dior8

Petikan dari @8dior8

Salam sejahtera semua.
Ini merupakan post yang pertama dr dior di #IG ini.
@8dior8 merupakan IG acc #Dior yang kedua ,Yang pertama ialah @dioratic .
Tujuan IG ini direka hanyalah sebagai sharing yang lebih '#kejiwaan' bercampur aduk dari kehidupan dior sebagai #penyanyi, #penciptalagu, penulis lagu, penari & apa sahaja yang lahir dari hati saya...ini bukan plastik.  Haha...anda tahukan..kerja dibidang ni,harus 'deliver' 'apa yang orang mahu tengok ' sahaja.kekadang tu penat..tapi..inilah kenyataannya.
Dior bergelar #artis selama 6 tahun dari 2008 sehinggalah kehari ini, sebagai manusia biasa,dior masih rasa ada yang tak cukup dan nak lagi&nak lagi...itu...positif!
Dior bersyukur dalam masa bekerja sebagai anak seni ini, Dior bisa membuat persembahan yang diluar jangkauan saya sendiri iaitu diluar dari Malaysia,apatah lagi yang orang nya tidak bertutur 'Bahasa #Melayu'. Saya dh buat show di China, Vietnam, Jepun, Singapore & rumah kedua saya ..#Korea (eh..x tipu tau,dari 2011 sampai sekarang masih ulang alik buat show kat Korea).
Nak rasa bangga tu x,tapi ade la sikit..'not easy' yer!
Dulu nak jadi penyanyi,mak ayah x kasik,tapi biler kiter buat bersungguh & rezeki plak mase tu masuk Separuh akhir #MuzikMuzik di #TV3(terima kasih tidak terhingga KakKelly&geng) ,ayah saya sendiri datang duduk depan & tengok dior perform. Rasa sebak masatu,ialah,kita ingat die x sayangkan anak die,tapi ayah sanggup datang Shah Alam dari KL naik motor.kini,ayah dah berumur 71,nampak dah sikit2 kekurangan kudratnya tu,kalau ayah dah xde, tak tau la ape nak jadi ngan anak ayah ni....(menitis plak air mata masa tulis ni).
Ayah ku...Shaari Yusin, Shahril sayang Ayah!

Post a Comment